Kajakpolo

Wat is kajakpolo?

Kajakpolo is een sport die snelheid, behendigheid en teamwork vereist. Een kruising tussen waterpolo, rugby en kajak. Een lust voor het oog. De bal- en kajakbehendigheid, de tactische aanvallen en sprints bieden een groot spektakel gehalte.

Een wedstrijd duurt 2 keer 10 minuten en wordt gespeeld tussen 2 teams van 5 spelers.  Scoren doe je in een doelkader dat 2 meter boven het water hangt en door de keeper verdedigd wordt met een peddel die hij/zij in de lucht houdt.  Kajakpolo is een volwaardige autonome sport geworden die niet langer een samenstelling is van andere disciplines.

Onze motivatie

Het is onze ambitie om kajakpolo verder uit te bouwen en onze club/stad/land op de kaart te zetten. Om de sport met meer mensen te delen en de kwaliteit van de ondersteuning te verbeteren is er veel ruimte voor verbetering.

Kajakpolo is een hele mooie teamsport die hoofdzakelijk in toernooivormen gespeeld wordt. Buiten de vier dagen Belgische competitie zijn de jaarlijkse hoogtepunten de internationale toernooien. Elk weekend kan je wel ergens in Europa een toernooi spelen waar ploegen van over heel Europa dan tegen elkaar strijden op het veld en verbroederen naast het veld. Dit maakt de sport buiten het sportieve ook sociaal heel erg verrijkend.

We hebben met onze club een rijke sportieve geschiedenis en zijn vastberaden om het kader te scheppen zodat er in de toekomst meer jongeren de kans krijgen om hier deel van uit te maken.

Wil je komen meedoen? Niet twijfelen!!! Neem contact op en kom langs. We hebben de speler die sinds afgelopen zomer voor het eerst in een kajak zit, de meervoudig Champions league winnaar en al de stappen ertussenin.

Contact

Seppe Vermeiren
Seppe Vermeiren
polo@tkckajak.be
Tom Leenaerts
Tom Leenaerts
polo@tkckajak.be