Lijnvaren

Ready? Set… GO!

Lijnvaren is de oudste kajakdiscipline en zelfs een olympische discipline.
Zoals je kan horen wordt er gevaren in banen, alles begint bij het startsignaal, een goede start en alles geven, want wie gaat er als eerste over de finish?

Tijdens internationale wedstrijden zijn dit negen banen, met afstanden die variëren tussen 200m en 1000m en voor de jongste onder ons ook 100m, en een 6-tal banen bij propagandawedstrijden.

Door al de jaren heen heeft de K1 (lijnboot) een enorme evolutie doorgemaakt. Waar vroeger werd gevaren in prachtige ambachtelijke houten kajaks wordt er nu gevaren in zeer lichte polyester en/of carbon kajaks. En werden de houten platte peddels vervangen door carbonpeddels met een ergometrische vorm. Dit alles met slechts een doel, nog sneller die finishlijn bereiken.

Lijnvaren is een geweldige sport waarbij je in een snelle onstabiele boot zit, en het erover gaat wie er het snelst over de finish komt. En dit tijdens lange en korte afstanden, alleen in een boot K1, met 2 K2 of zelfs met 4 in een K4!

Lijkt het snel leren varen en winnen van een medaille jou leuk?
Neem dan zeker contact op en kom een keertje proberen. En wie weet kan je na een jaartje oefenen, in je eigen leeftijdsklasse, mee op wedstrijd en misschien wel zelf een medaille winnen!

Jaarlijks staan er heel wat wedstrijden op het programma, niet enkel in België. Ook in onze buurlanden kom je TKC tegen en wordt er gevaren tegen clubs uit heel Europa.

Contact

Cindy Verbist
lijn@tkckajak.be