Opening terras

Eindelijk is het zover, ons terras kan terug openen,
maar toch onder strikte voorwaarden die je hieronder terug vindt.
Wij vragen jullie dan ook om deze te respecteren. DANKJEWEL!

Op de terrassen gelden volgende maatregelen:

 • De tafels worden zo geplaatst dat een afstand van minstens 1,5 meter tussen de tafelgezelschappen wordt gegarandeerd;
 • Een maximum van 4 personen per tafel is toegestaan, tenzij het om een huishouden gaat. Een huishouden mag een tafel delen, ongeacht de grootte van dat huishouden;
 • Enkel zitplaatsen aan tafel zijn toegestaan;
 • Elke persoon moet aan zijn eigen tafel blijven zitten;
 • Er is geen enkele bediening aan de bar toegestaan;
 • Minstens één volledig zijde van het terras is te allen tijde geopend en dient een voldoende ventilatie te verzekeren;
 • Dranken en maaltijden dienen verplicht buiten te worden geconsumeerd;
 • De klant mag de binnenruimte enkel occasioneel en kortstondig betreden om gebruik te maken van de sanitaire voorzieningen, om het open terras te betreden of om de rekening te betalen;
 • De klanten en het personeel dragen een mondmasker of elk ander alternatief in stof. De klanten mogen hun mondmasker afzetten wanneer zij aan tafel zitten;
 • De openingsuren van de open terrassen zijn beperkt van 8 tot 22 uur;
 • Het geluidsniveau mag 80 decibels niet overschrijden.

Let op: Het terras mag enkel bij sportactiviteiten (match, training) geopend zijn en dit volledig volgens de regels van het horecaprotocol (www.heropstarthoreca.be).

Maw, zolang er iemand op het water is kan ons terras open, niemand op het water is terras gesloten.

Start to Kajak 2021

Heb je het voorbije jaar een korte initiatie kajak gevolgd op woensdag, maar wil je nog wat meer van onze geliefde peddelsport leren kennen, om op het einde een A-brevet en wie weet wel B– brevet te halen? Of ken je iemand die ook wel wil starten? Dan is dit het moment! Op 6 juni gaan we van start met een nieuwe reeks lessen. Deze zullen net als vorig jaar doorgaan op zondagvoormiddag en woensdagavond, met brevetafname op zondag 4 juli. Ook leden die reeds hun A– brevet bezitten, maar hun
B-brevet willen behalen, kunnen die dag hun kans wagen.

Meer info of inschrijven?
start-to-kajak@tkckajak.be

Op weg naar propere rivieren!

Wisten jullie dat ieder van ons onbewust 5 g plastic per week binnen doet, 250 g per jaar  wat overeenkomt met 2 afvalcontainers over gans ons leven? We kunnen met z’n allen ons hoofd in ‘t zand steken, naar iemand anders wijzen of onze handen uit de mouwen steken.
Wij opteren voor de laatste optie en zouden graag met zoveel mogelijk leden en hun familie of vrienden tijdens het weekend van 5 en 6 juni 2021 deelnemen aan de River Cleanup World.

Meer weten over River Cleanup, bekijk alvast volgend filmpje: https://vimeo.com/486643162

Doel

We bevrijden ons Kempisch kanaal, de Nieuwe Kaai, Oude Kaai, of liever eens de AA afvaren?, van zwerfvuil met tal van helpende handen en dit zowel op en langs het water. Op deze manier brengen we verandering in ons gedrag en bewustzijn en dragen we ons steentje bij naar een mooiere leefomgeving.

Wie doet er mee? Ziet het zitten om dit organisatorisch mee aan te pakken? Heeft nog andere ideeën, tips? … Om alles in goede banen te leiden, voldoende materiaal te voorzien en alles coronaproof te organiseren hebben we een twizzit-formulier aangemaakt. Maar je kan uiteraard ook mailen naar tkckajak.info@gmail.com of tkc-info@tkckajak.be.

https://app.twizzit.com/v2/public/form/1768b95907b330f9f472615ae2a7ba11

Welkom op de nieuwe clubwebsite

2021 brengt een nieuw jasje voor de TKC website. We hopen jullie op deze manier te kunnen voorzien van duidelijke informatie rond aankomende activiteiten en meer informatie over de disciplines die we aanbieden.

Ik wil graag Jef Van Den Broeck bedanken om deze taak de afgelopen jaren op zich te nemen.

Hebben jullie…
… vragen of opmerkingen in verband met de website?
… een idee voor een artikel dat op de clubblog geplaatst kan worden?
… een vraag in verband met een bepaalde discipline?
… een must-read voor in de TKC info?

Aarzel dan niet om de hiervoor verantwoordelijke persoon te contacteren, waarvan contactgegevens (binnenkort) te vinden zijn op de Wie Is Wie pagina. Algemene vragen kunnen ook steeds via het contactformulier gesteld worden.