De Biesbosch: effe van de kaart verdwijnen

Wanneer iemand vraagt: “Wat is jou favoriete plaats eender waar op de wereld?”, antwoord ik zonder 1 seconde aarzeling “De Biesbosch”.

Voor mij is de Biesbosch de perfecte mengeling van rust, avontuur, natuur en efkes weg zijn van alle drukte (tenzij ge op een zondag namiddag daar op een “feestboot” botst, voor zo’n gelegenheden zouden torpedo’s op een kajak moeten toegestaan worden … ). Het summum is een meerdaagse tocht door het natuurpark met kamperen op de Biesboschhoeve. Wist je dat tijdens WO2 de Biesbosch een zeer goede onderduikplaats was voor het verzet? Mensen van het verzet hebben zelfs op een gegeven moment 75 Duitse soldaten gevangen genomen aan het brugje van Sint Jan.

In ieder geval, het was door een stomme vleermuis uit China al veel te lang geleden dat ik er nog geweest was, laat staan voor meerdere dagen. Ik had ook al 2 jaar geleden aan mijnen beste maat Filip Gladiné beloofd om hem eens mee te nemen. Zijn passie is fotograferen. En bij deze had ik begin oktober een weekendje Biesbosch geplanned. Filip ging foto’s trekken, ik ging mijn action camera op mijne kajak monteren.

Wil je zelf eens naar de Biesbosch gaan en je hebt een waterkaart nodig, geef me gerust een seintje voor een digitale copie (psas@its.jnj.com).

Nuttige info:

Nationaal Park Biesbosch: https://np-debiesbosch.nl/
Biesboschhoeve: https://biesboschhoeve.nl/
Biesbosch in WO2: http://www.biesbosch.nu/historiepagina.php?code=19

Via deze link vind je een korte impressie van het weekend.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.