Pink Ribbonettes

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat de roeibeweging een natuurlijke vorm van lymfedrainage is en dus heel gezond voor (ex) borstkankerpatiënten.

Maar samen sporten in een groep met lotgenoten is ook een steun én een statement naar de buitenwereld toe dat zij sterk zijn en niet bij de pakken blijven zitten.

Het drakenboot varen voor (ex)borstkankerpatiënten bestaat al sinds 1996 en is wereldwijd verspreid. Pink Ribbon België nam in 2015 het initiatief om met een aantal Belgische vrouwen in Venetië (Italië) kennis te maken met deze sport.

Sinds juni 2016 varen de Pink Ribbonettes Turnhout onder het peterschap van Pink Ribbon en in samenwerking met onze club op het kanaal in Turnhout. Onze groep is in de afgelopen jaar gegroeid naar een ledenaantal van een 20-tal enthousiaste dames met leeftijden van 30 tot 70 jaar.

Wij laten onze drakenboot elke zondagvoormiddag te water en onder begeleiding van ervaren stuurvrouwen maken wij een tocht van ongeveer een uur van aan de club richting Ravels of Beerse. Om deel te nemen zijn er geen specifieke vereisten, iedereen is welkom om eens een keer te proberen en op eigen tempo en naar eigen vermogen mee te varen.

Je herkent ons zeker aan onze roze outfit en aan ons gebabbel.

Contact

facebook PinkRibbonettesTurnhout

instagram @pinkribbonettesturnhout